Automatische boekhouding

  Viverio wil een absolute meerwaarde betekenen in uw bedrijfsvoering en gaat nog een stap verder in de ondersteuning van uw administratie.   Met onze Auto Accounting functionaliteiten nemen we het boeken van aankoopfacturen, alsook de bankverrichtingen voor een heel groot deel uit uw handen.  Op die manier verliezen u en uw accountant veel minder tijd met dit tijdrovende inputwerk en kunnen jullie deze tijd des te efficiënter besteden aan het belangrijkste aspect van een boekhouding : het opvolgen, analyseren en interpreteren van de cijfergegevens.  

   

   Hoe werkt het ?

   Standaard beschikt Odoo over OdooBot.   Dit is de naam van het algoritme van Odoo dat er voor zorgt dat bepaalde boekingen en acties automatisch verlopen.   Bijvoorbeeld afschrijvingen, het automatisch boeken & verzenden van verkoopfacturen, het inladen van nieuwe bankverrichtingen, het automatisch versturen van betalingsherinneringen enz ...

   Als aanvulling van OdooBot heeft Viverio zijn eigen ViverioBot 
   ontworpen.  Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om het boeken van aankoopfacturen en afpunten van bankverrichtingen voor 99% correct uit te voeren.

   De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor de correctheid van de boeking en de boekhouding zal steeds bij u of uw accountant blijven liggen, doch probeer deze functionaliteit uit en u zal absoluut verbaasd zijn van het resultaat !

    
   OdooBot


   ViverioBot

   Wat mag u verwachten

   • ViverioBot scant de facturen die binnenkomen in uw inbox en splitst ze uit naar facturen en andere documenten

   • ViverioBot maakt automatisch nieuwe leveranciers aan

   • ViverioBot boekt uw leveranciersfacturen binnen de 24u nadat u ze hebt doorgemaild

   • ViverioBot laat u weten wanneer hij twijfelt over een bepaalde boeking

   • ViverioBot leert uit correcties die u doet aan boekingen die door hem gemaakt werd 

   • ViverioBot boekt uw bankverrichtingen, indien u beschikt over een banklink

   • ViverioBot laat bankverrichtingen waarvan hij niet zeker is, openstaan zodat u of uw account deze kan boeken

   Wat mag u niet verwachten

   • ViverioBot doet geen correctieboekingen

   • ViverioBot doet geen eindejaarsboekingen

   • ViverioBot doet geen BTW-aangiftes of andere fiscale aangiftes

   • ViverioBot is niet aansprakelijk voor de correctheid van de boeking of de boekhouding.  Deze verantwoordelijkheid blijft bij u of uw accountant

   Onze formules 

   Auto accounting aankoop Basic 
   Wanneer uw kiest voor deze optie, dan worden de documenten die toekomen in uw inbox, toegewezen aan ViverioBot


   ViverioBot is in staat om facturen te onderscheiden van overige documenten en ze vervolgens te boeken.  Indien ViverioBot twijfelt over een bepaald document, dan zal hij u dit document toewijzen, zodat u het zelf kan nakijken en de juiste actie kan doen.
   Indien ViverioBot twijfelt over een bepaalde boeking, dan zal hij u dit ook melden, zodat u het kan nakijken.  Standaard zal ViverioBot immers geen activa boekingen doen.  Echter zal u wel de melding krijgen "mogelijk activa" indien hij een factuur geboekt heeft, die een mogelijke activa boeking zou kunnen zijn.

   Onze Basic formule is gelimiteerd tot maximum 50 aankoopfacturen per maand en maximum 300 aankoopfacturen per jaar.  Voor de meeste bedrijven volstaat dit ruimschoots.  

   Auto accounting aankoop Unlimited  
   De functionaliteit is hetzelfde bij de Basic optie.
   Enige verschil is dat onze Unlimited optie geen limiet heeft op het aantal aankoopfacturen.


   Auto accounting bank 
   Indien u over een  banklink  beschikt dan kan u het afpunten van bankverrichtingen ook overlaten aan ViverioBot.  Bankverrichtingen waarvan ViverioBot niet zeker is, laat hij gewoon openstaan zodat u of uw accountant ze zelf kan nakijken en boeken. 

   Wat zijn uw mogelijkheden

   Hoe u uw boekhouding en administratie wenst te organiseren, is natuurlijk volledig uw eigen keuze.  Het allerbelangrijkste wat we met Viverio beogen is een optimale financiële begeleiding van uw onderneming.   En het mag duidelijk zijn : doordat we zowel voor u een offerte- en facturatieprogramma aanbieden, alsook voor uw accountant een boekhoudprogramma, bieden we het best mogelijke kader aan om dit te realiseren. 

   Hieronder schetsen we nog even welke mogelijkheden u heeft om uw bedrijf te organiseren, met de tools die we uw aanreiken :   Als we uit bovenstaande takenlijst, de louter boekhoudkundige taken even afzonderlijk bekijken, dan krijgt u dit  : 


   Dit is wat Viverio's Auto Accounting voor u kan doen !  


   Odoo + afbeelding en tekst

   The future is yours