Finance Management

Een trouwe en ervaren partner 

U bent op zoek naar een sterke rechterhand. 
Iemand waaraan u het financieel beheer van uw onderneming kan toevertrouwen.
Iemand die u ontzorgt door u allerhande administratieve en dagdagelijkse taken uit handen te nemen. 
Iemand ook, met organisatorisch talent, die meedenkt om bedrijfsprocessen te optimaliseren, om zo meer rendement uit uw onderneming te halen
Kortom : iemand die ervoor zorgt dat u zich terug kan concentreren op hetgeen u het liefst doet : ondernemen !

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking

"Laat je als ondernemer omringen door mensen die het beter weten dan jij"  Het zijn niet onze woorden, maar wel deze van topondernemer Luc Van Mol (ceo ZEB).  Maar we onderstrepen zeker wel de gedachte hierachter.  Eenieder heeft immers zijn eigen interesses en specialiteiten.   Als startende ondernemer probeer je vaak zoveel mogelijk zelf te doen.  Immers, hoe meer je zelf kan doen, hoe meer kosten je denkt te besparen.  
Maar naarmate je groeit gaat alle tijd die u moet spenderen aan diverse administratieve overload, ten koste van uw zaak.  U kan immers alsmaar minder tijd steken in hetgeen waar u het beste in bent : het uitbouwen van uw onderneming.  Tijd om in te grijpen !

Het herkennen en erkennen is stap 1.
De juiste partner vinden, dat is stap 2. 

Bij Finance Management mandaten is het belangrijk dat er een klik is tussen u en ons.  Tijdens één of meerdere kennismakingsgesprekken, kunnen we mekaars verwachten aftoetsen en aanvoelen of een samenwerking tot de mogelijkheden behoort.
Met meer dan 20 jaar ervaring kunnen we alvast enkele mooie succesverhalen voorleggen.
 

Enkele verhalen :

Itek International

Itek is een internationale groep van winkelketens gespecialiseerd in fietsen, fitnesstoestellen, tuinbenodigdheden en allerhande overige vrijetijdsartikelen (www.itek.be). De groep bestaat uit een Nederlandse en Belgische tak, met elk hun managementvennootschap, vastgoedvennootschap en diverse exploitatievennootschappen.
Binnen ons mandaat zijn we enerzijds verantwoordelijk voor het financieel beheer van deze 2 groepen, gaande van de boekhouding, fiscale aangiftes, opstellen van de jaarrekeningen tot cashflowplanningen, financiële analyses en beheren van verzekeringscontracten
Anderzijds hebben we in de organisatie de broodnodige optimalisaties doorgevoerd.  Gaande van de implementatie van een nieuw ERP systeem, het invoeren van controlling systemen, het optimaliseren van procedures tot het uittekenen van een personeelsbeleid op maat. 

Global Impact

Global Impact is een producent van textielproducten, voornamelijk sokken, lingerie en nachtmode. Het merendeel van de omzet bestaat uit producten die precies op maat en naar wens van de klant geproduceerd worden (Private Label). Verder bezit Global Impact over de licenties van bepaalde bekende merken zoals de studio 100 figuren, O’Neill, Pierre Cardin, … waarvan we ook een eigen collectie op de markt brengen.
Voornaamste klanten zijn Aldi, Colruyt, Carrefour, Lidl, Brantano, Bristol, … Het ontwerpen van de producten, alsook de kwaliteitscontrole en de volledige coördinatie van het productie en logistieke proces gebeurt in België. De eigenlijke productie daarentegen gebeurt voornamelijk in China en India, doch men heeft evenzeer leveranciers in Turkije, Italië, Polen en Portugal.
Onder onze verantwoordelijkheid vallen de departementen Finance, HR en Logistics
In 2015 heeft men een nieuw ERP pakket geïmplementeerd, zijnde Navision (Microsoft Dynamics Nav), maar deze implementatie bleek op zijn zachtst gezegd “onvoldragen”. Hierdoor hebben we dan ook de volledige interne organisatie en procedures opnieuw geanalyseerd en gedocumenteerd om de hiaten in het pakket op te vullen en te komen tot een efficiënt werkend ERP Pakket.

Horta

Horta is een groepering van onafhankelijke winkels en jouw specialist in tuin & dier. Met hun jarenlange ervaring en liefde voor het vak, geeft men graag professioneel advies op jouw maat. Met winkels over het hele land, kennis die steeds wordt uitgewisseld onder de winkels en medewerkers die het hele jaar door worden opgeleid, garandeert Hortaje een uitzonderlijke service.
Je kan bij Horta terecht voor je moestuin of je siertuin, en voor je huisdier of je neerhofdier. Maar je bent bij Horta ook aan het juiste adres voor de laatste decoratietrends, een enorm aanbod om je eigen brood te bakken, al het nodige voor je tuininrichting, afsluitingen, zwembad of vijver en natuurlijk alles voor de perfecte barbecue. Kortom: elke levensgenieter die houdt van het buitenleven, vindt bij Horta wat ie zoekt.
De filosofie van Horta steunt op kwaliteit. Kwaliteit in de service, kwaliteit in de winkelbeleving, maar ook kwaliteit in de producten. Daarom selecteert Horta dan ook zorgvuldig hun assortimenten en leveranciers, met extra aandacht voor de Belgische roots en een constant milieubewustzijn.
Binnen de Horta groep oefen we een controlling functie uit bij diverse filialen.  Verder bekleden we binnen de groep een advies functie en ondersteunen we in de implementatie van hun nieuwe ERP Software Navision